Felnőtt úszás

Világkupa: fantasztikus egyéni csúcs és remek hangulat!

Világkupa: fantasztikus egyéni csúcs és remek hangulat!

Pozitív meglepetéssel és hasznos tapasztalatokkal indult a rövidpályás-világkupa a NICS-HSÚVC-nek a Duna Arénában.

 

A kilenc NICS-HSÚVC-s úszóból hét állt rajtkőre csütörtök délelőtt a Duna Arénában zajló rövidpályás úszó-világkupán. A fantasztikus atmoszférában testközelből tanulhattak a legjobbaktól a fiatalok, a “rutinróka”, az Európa-bajnoki döntős Szilágyi Csaba pedig a fináléba jutásért ugrott medencébe 100 méter mellen.

Sajnos ez utóbbi nem jött össze: Csaba 1:00:20-szal futamában az ötödik, összesítésben a tizennyolcadik helyen zárt. A negyedik futamban úszott Matejdesz Máté (1:04,41, 39., új egyéni csúcs), Pertich Zsombor (1:03,96, 35.) és Süli Ákos (1:05,34, 46.) is.

A legnagyobb pozitív meglepetést új egyéni rekorddal Szőke Zita produkálta: a tehetség 50 méter gyorson 25,73-mal, mezőnyét legyőzve, harmadik legjobb magyarként 21. lett, az országos korosztályos csúcstól fél másodpercre, a felnőtt világcsúcstól 2,8 másodpercre járt – 15 évesen ez igencsak kitűnő teljesítmény. Ugyanitt Batta Orsolya szintén jól úszott, 26,64-e az összesítés 41. pozíciójához volt elég.

Szabó Orsolya 50 méter háton az olimpiai bajnok, későbbi győztes Emily Seebohmmal és a Duna Arénában 2017-ben világbajnok Etiene Medeirosszal került egy futamba, 30,27-tel érte el a falat, 33. lett.

Teljes eredmények a linkre kattintva érhetőek el!

Pénteken, a Világkupa második napján nyolc HSÚVC-s versenyzőért szoríthatunk!

Írta -