Felnőtt úszás

Szilágyi Csaba országos bajnok, 4. a mix vegyesváltó!

Szilágyi Csaba országos bajnok, 4. a mix vegyesváltó!

Szenzációs vásárhelyi sikerrel kezdődött a rövidpályás országos bajnokság Százhalombattán.

A viadal nyitónapjának délutánján négy versenyszám A-döntőjében volt érdekelt a NICS-HSÚVC. Nem is akármilyen reményekkel, a délelőtti előfutamokat követően ugyanis egyértelműen kiemelkedett versenyszámában Szilágyi Csaba: a zentai születésű klasszis a második legjobb idővel jutott a fináléba a férfiak 100 méteres mellúszásában.

Amit azonban ott produkált, arra nincsenek szavak! Emberfeletti erőket mozgosítva végig koordinálta a döntőt, maga mögött tartotta a riválisokat – így legfőbb vetélytársát, Horváth Dávidot -, s végül 58,15 másodperces idővel csapott a célba. Az egyéni csúcs természetesen aranyérmet ért: az áprilisi országos bajnokságot követően Csaba ismét öregbítette a klub és Hódmezővásárhely hírnevét!

Nem volt messze az érem a 4×50 méteres mix vegyesváltóban sem, ahol a Süli Ákos, Szilágyi Csaba, Batta Orsolya, Szőke Zita összeállítású négyes délelőtti idején bő két másodpercet javítva (1:46,22), a bronzérmes Kőbányától mindössze két tizeddel elmaradva a 4. helyen zárt. Ugyanennyi hiányzott Szőke Zitának a női 50 méteres gyorsúszás fináléjában, ahol 25,61-gyel 6. lett – a mezőny legfiatalabbjaként ez is megsüvegelendő teljesítmény, és biztató a 100, valamint 200 gyorsra nézve. A Pertich Zsombor, Matejdesz Máté, Batta Orsolya, Szőke Zita alkotta 4×100 méteres mix gyorsváltó a 6. pozícióban végzett.

B-döntőben volt érdekelt 50 méter gyorson Batta Orsolya (26,40, 2. hely), 100 méter háton Szabó Orsolya Adél (1:03,57, 5. hely), valamint 100 méter mellen Pertich Zsombor (1:02,30, 3. hely), Kerecsen Gerle és Dohányos Annamária (1:11,69, 5. hely; 1:12,15, 8. hely) is: a reggel hatalmas egyéni csúcsot repesztő Zsomboron kívül mindannyian javítottak délelőtti idejükön.

Az első nappal kapcsolatosan érdemes megemlíteni Márki Zalán és Zaka Maja egyéni csúcsait is: Zalán 200 méter pillangón, Maja 100 méter vegyesen és 100 méter mellen is legjobbját úszta. A csapat legfiatalabb tagja, Forján Anna századokra volt rekordjától 100 méter háton.

 

Teljes eredmények a linkre kattintva érhetőek el!

Írta -
Skip to content