Felnőtt úszás, Utánpótlás úszás

Ifi Eb, ifi vb és Tokió 2020 a HSÚVC célkeresztjében

Ifi Eb, ifi vb és Tokió 2020 a HSÚVC célkeresztjében

Bán Sándor úgy érzi, Risztov Éva után újabb vásárhelyi úszó juthat ki egy olimpiára!

Augusztus végén fejeződött be a nyári pihenés a hódmezővásárhelyi NICS-HSÚVC fiatal sportolói számára – a fiúk és lányok újra munkába álltak és megkezdték az edzéseket.

A munka során Bán Sándor és Sibalin Dávid egy-egy csoportja a medencében töltött kilométerek mellett edzőtermi, szárazföldi tréningeken vesz részt részt, szeptemberben pedig már felkészülési versenyek is szerepelnek a programban.

Most az állóképesség megszerzése, illetve visszaszerzése a cél, valamint új technika-tanulás, technikajavítás. Egy-két felkészülési verseny lesz szeptemberben, majd októberben van egy meghívásunk Romániába, Resicabányára egy hagyományos sprintversenyre, ami főleg az utánpótlás korosztályt érinti” – mondta el Bán Sándor, a NICS-HSÚVC sportszakmai vezetője.

Közel harmincan, fiúk és lányok vegyesen kezdték meg az edzést a héten, az említett felkészülést követően pedig októberben már a budapesti rövidpályás világkupán is megmérettetnék magukat.

Az egyesület a november közepére tervezett Rövidpályás Országos Bajnokságon is részt vesz majd. A fő szempont azonban a nagy nemzetközi versenyeken való indulás lehet.

Az a fő cél, hogy az ifi Eb-nek, ifi vb-nek a résztvevői között legyen vásárhelyi! Ne csak résztvevő legyen, kosárcipelő vagy “úsztak még” kategória, hanem – ha már ott vannak – teljesítsenek is. Ha ez sikerül, mindent megtesznek érte a gyerekek, akkor merészebb célokat próbálunk kitűzni. A tokiói olimpiára úgy érzem, lesz annyi energiám, hogy Risztov Éva után egy újabb vásárhelyit el tudjunk juttatni az ötkarikás játékokra. Nagyon jó képességűek a fiatalok, az akarat megvan bennük, kitűnőek a körülmények, tehát itt semmiféle kifogást nem lehet keresni” – fogalmazott Bán Sándor.

A fizikai edzéseken túl a sportolók mentális és motivációs felkészítése is fontos szerepet kap az edzések során.

 

A képek forrása: Bornemissza Péter

Írta -
Megszakítás