Egyéb, Felnőtt úszás

Éremeséllyel utazik a vb-re a NICS-HSÚVC kiválósága

Éremeséllyel utazik a vb-re a NICS-HSÚVC kiválósága

Komoly világverseny előtt áll Korcsik Levente.

Az idei évben augusztus 17. és 24. között az angliai Newcastle városa ad otthont a XXII. Szervátültetettek Világjátékának. A klubot a világ-és Európa-bajnoki ezüst-és bronzérmes Korcsik Levente képviseli, aki ezúttal öt számban indul: augusztus 20-án 100 méter mellen és 200 méter gyorson, augusztus 21-én 50 méter mellen és 50 méter gyorson, valamint 400 méter gyorson áll rajthoz.
A 2018-ban Csongrád megyében az Év Sportolójának választott úszónak jól sikerült a felkészülése, amelyben edzője, Molnár Ernő mellett Süli Ákos is szerepet vállalt. 
Jól sikerült a felkészülés, a tervezettnek megfelelően. Most már könnyítünk és gyorsítunk, eddig nagyon-nagyon biztató, amit a stopper mutat. A fejeseken és a fordulókon van mit csiszolni, szerencsére az év közben mellúszásnál felmerült frekvenciaproblémám is megoldódott. Sőt… jobb lett, mint vártuk” – mondta Levi a budapesti edzőtáborból visszatérve.
“Természetesen a cél a dobogó teteje, de az érem maga csodás eredmény lenne. Nagyon kemény és sűrű lesz a mezőny, tizedek fognak dönteni a rövidebb számokban. Ez már a harmadik világversenyen, egyben a második világeseményem, de ez most más lesz, mint eddig, hisz a rendező angolok nagyon jók minden sportágban, a szervátültetettek sportjának egy sokkal magasabb szintjét képviselik, mint bárki a világon. Viszont nagyon jó szervezők, és szerintem egy nagyon magas színvonalú vb-nek nézünk elébe” – fogalmazott.
Nagyon szurkolunk!
Írta -