Felnőtt úszás

Arany és ezüst zárásként: véget ért az országos bajnokság

Arany és ezüst zárásként: véget ért az országos bajnokság

Két szépen csillogó érmes eredménnyel fejezte be a százhalombattai versenyt a NICS-HSÚVC.

Nem volt könnyű rövidpályás ob-ja, egyben négy napja a csapatnak, ám a szombat délutáni döntők során még összejött két remek dobogós helyezés befejezésként. A fényesebb medál Szilágyi Csaba nevéhez fűződik, aki 50 méter mellen 26,79-cel, a magyar csúcstól mindössze két tizeddel elmaradva megnyerte a viadalt, megszerezve ezzel saját maga, egyben az egyesület második bajnoki címét. Csaba győzelmének különlegességét fokozta, hogy a szülei a helyszínen nézték végig a döntőt, amelyben az utolsó országos bajnokságán induló Szabó Tamás a 7. helyen zárt.

Noha a 4-es pályán úszó női 4×100-as vegyesváltó (Szabó Orsolya Adél, Kerecsen Gerle, Batta Orsolya, Szőke Zita) 4. lett, így lemaradt az éremről, a 4×50-es gyorsváltó (Batta Orsolya, Forján Anna, Kerecsen Gerle, Szőke Zita)  a 2. legjobb idővel került a fináléba, és ott örömúszással az ezüstérmet jelentő pozícióban végzett! Szőke Zita 24,83-mal Jakabos Zsuzsannával holtversenyben a legkimagaslóbb részidőt sprintelte, de érdemes kiemelni azt a Forján Annát, aki a döntő mezőnyének második legfiatalabbjaként a medencében nem illetődött meg. Az ő arcán a futam után az öröm könnyei jelentek meg, és joggal lehet szereplésére büszke saját maga, valamint edzője, Sibalin Dávid is, hisz amolyan megkoronázása volt ez az ezüst az elmúlt hetek és napok munkájának.

B-döntőt úszott 50 méter háton Szabó Orsolya és Süli Ákos, 50 méter mellen pedig Dohányos Annamária, Kerecsen Gerle és Pertich Zsombor – közülük Ákos és Gerle kivételével mindannyian egyéni csúccsal zártak, Orsi áttörte a 30 (29,96), Zsombor pedig a 29 (28,89) másodperces határt. Az egyéni rekordoknál maradva: a zárónap délelőttjén Matejdesz Máté a szétúszásban előhúzott egy teljesen váratlan 28,95-öt 50 méter mellen, de nagyon szépen ment ugyanebben a számban Zaka Maja (34,65) is, míg Márki Zalán a létező összes számában felülmúlta addigi legjobbját.

Az összesített eredményeknek köszönhetően az egyesület 1150 ponttal az 5. helyen zárt a csapatok tabelláján, amely teljesítményt Bán Sándor vezetőedző “hihetetlen sikerként” aposztrofált, főleg, hogy mindössze a négy kiemelkedő klub, a Győr, a BVSC, az Eger és a Kőbánya előzte meg a NICS-HSÚVC-t.

Teljes jegyzőkönyv a versenyről a linkre kattintva érhető el.

A rövidpályás versenyszezonnak ezennel vége, november 24-én és 25-én a hódmezővásárhelyi Naturtex Kupát már 50-es medencében rendezik.

Írta -
Skip to content