Felnőtt úszás

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A HSÚVC-sek részletes programja a budapesti Világkupán

A Duna Arénában állnak rajtkőre a versenyzők. Mutatjuk, mikor érdemes a képernyők elé tapadni, vagy a helyszínen szurkolni!  

 

A NICS-HSÚVC kilenc versenyzővel vág neki az október 4. és 6. között zajló rövidpályás-világkupának a Duna Arénában. A csapatban a fiatal tehetségektől a rutinos éremért pályázókig mindenki megtalálható – lássuk, kiért mikor kell szorítani!

Az első napon, október 4-én, csütörtökön délelőtt 9 óra 30 perctől az előfutamokban a lányok közül hárman mutatják meg magukat: 50 méter háton Szabó Orsolya Adél, majd 50 méter gyorson Batta Orsolya és  Szőke Zita ugrik medencébe.  A fiúk közül Süli ÁkosPertich Zsombor és Matejdesz Máté is elkezdi 100 méter mellen, de az Európa-bajnoki döntős Szilágyi Csabának is szurkolhatunk – reményeink szerint az esti programban érmet akasztanak a nyakába.

Pénteken óriási özön lesz: egy híján mindenki versenyzik. Süli Ákos 50 méter háton indul, majd sorrendben követi őt 200 gyorson Szőke Zita, 200 vegyesen Matejdesz Máté, 50 mellen az ötösfogat – az egyik topfavorit, Szilágyi mellett Süli, Matejdesz, Pertich és a szám szenior-Európa-bajnoka, Szabó Tamás is megméretteti magát -, 50 pillangón Batta, míg 100 mellen Kerecsen Gerle indul.

A zárónap során a 2003-as születésű Szőke Zitát ötször szólítják rajtkőre: 50 mellen, 100 gyorson és 200 vegyesen, valamint váltóban is szerepel. Batta kezd 100 pillangón, őt követi 50 mellen Kerecsen, 200 mellen Matejdesz és Pertich – a végére pedig jön a 4×50 méteres mix-vegyesváltó, Szabó-Szilágyi-Szőke-Matejdesz/Pertich összeállításban.

Mi mást mondhatnánk: aki csak teheti, kövesse a vásárhelyieket akár a helyszínről, akár a képernyők elől!

 

A kép forrása: MÚSZ/Facebook

Írta -