Utánpótlás úszás

Országos bajnokság után, országos bajnokság előtt

Országos bajnokság után, országos bajnokság előtt

Sikeresen zárta az ifjúsági országos bajnokságot a NICS-HSÚVC, a következő állomásként pedig már a serdülőké lesz a főszerep.

Két arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel, továbbá két negyedik, négy ötödik, egy hetedik és három nyolcadik helyezéssel az összesített ponttáblázat az előkelő 7. pozíciójában zárta az ifjúsági országos bajnokságot a NICS-HSÚVC. A klub a kaposvári versenyről boldogan térhetett haza, hisz befejezésként a lányok 4×100-as vegyesváltója (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Szőke Zita) fantasztikus sikert szerzett. A másik győzelem 100 méter gyorson Szőke Zita nevéhez fűződik, aki remek teljesítményének köszönhetően kivívta magának az Európa-bajnoki kerettagságot – július elején az oroszországi Kazanyban rendezik a kontinensviadalt.

Kemény mezőnyben sikeres versenyt zártunk. Tudtuk, hogy nem mindenki végezhet az első nyolcban, de úgy gondoltuk, aki utolsó éves ifi, vagy éppen jól dolgozott az utóbbi hónapok során, az érezze az országos bajnokság légkörét. Gratulálunk a pontversenyt megnyerő Szegednek, nem kis eredményt értek el” – fogalmazott a viadallal kapcsolatban Kenéz László elnök.

Nincs megállás, hisz június 19. és 22. között következik az újabb erőpróba, méghozzá a kecskeméti serdülő országos bajnokság. “Szintén nem kevés versenyzővel állunk rajthoz Kecskeméten. Ha a csapat az első tizenötben végez az eredmények alapján, az már nagyon jó, hiszen az összetett pontversenyben továbbra is a legjobb tizenkettő között leszünk, ami a megye második legjobb eredménye, és az edzők, versenyzők jó munkáját bizonyítja” – mondta Kenéz László.

További hír, hogy több új versenyző is érkezett a klubhoz, ők a jövő héttől részt vesznek a hazai, illetve külföldi megmérettetéseken.

 

Nyitókép: Derencsényi István/MÚSZ

Írta -
Megszakítás