Egyéb, Felnőtt úszás

Két éremmel zárta a világbajnokságot Korcsik Levente!

Két éremmel zárta a világbajnokságot Korcsik Levente!

Remekül sikerült a formaidőzítés, bődületes egyéni csúcsokkal térhet haza Newcastle-ből.

Kiváló eredményekkel zárta a Szervátültetettek Világjátékát Korcsik Levente. A NICS-HSÚVC és a Trappancs 21 éves versenyzőjének fantasztikus sikerült a felkészítése, ami Molnár Ernő és Süli Ákos edzők munkáját is dicséri.

Az első nap során 100 méter mellen fantasztikus egyéni csúccsal, a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő portugál úszó mögött Levi a második helyen zárt, beállítva pályafutása legjobb világbajnoki eredményét (két éve, a spanyolországi Malagában már szerzett ezüstérmet). Emellett 200 méter gyorson negyedik, a 4×50-es férfi vegyesváltó tagjaként ötödik lett.

A második napon jött a “hab a tortán”, 50 méter gyorson a nyolcadik hellyel még csak bemelegített az 50 méter mellre, ahol szintén zseniálisan teljesített, egyéni legjobbját megúszva bronzérmes lett. Zárásképp a 4×50-es férfi gyorsváltó a negyedik pozícióban végzett.

Az egyéni csúcsokkal és az érmekkel a viadalt elégedetten értékelő Levi bebizonyította, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, az újbóli dobogós helyezések egy világversenyről pedig önmagukért beszélnek.

Írta -