Felnőtt úszás

Három éremmel zártuk az országos bajnokságot

Három éremmel zártuk az országos bajnokságot

Versenyzésből nem volt hiány az elmúlt napokban, Debrecen színvonalas viadalnak adott otthont. 

 

Véget ért a CXXI. Úszó Országos Bajnokság Debrecenben. A négynapos verseny során záporoztak a világbajnoki és olimpiai A-szintek, országos csúcsok dőltek meg, és kialakult a dél-koreai vb-re utazó magyar válogatott magja.

A NICS-HSÚVC hét A- és négy B-döntős helyezéssel, összesen három éremmel zárt, ami a klubok közti rangsorban az összesített pontverseny 11. pozíciójához volt elegendő – a vidéki egyesületek közül a Győr, az Eger és a Debrecen tudta megelőzni a HSÚVC-t. Szilágyi Csaba tavalyi dupláját felülmúlva mind 50 méter, mind 100 méter mellen új országos csúccsal, fölényesen diadalmaskodott, a rövidebbik távon saját, a hosszabbikon Gyurta Dániel rekordját adta át a múltnak. A LEN-pontok alapján sem talált legyőzőre, így ő lett az ob legeredményesebb férfi versenyzője – a nőknél ugyanezt a díjat Hosszú Katinka vehette át.

Kiemelkedett a 4×100-as mix vegyesváltó bronzérme a harmadik napról, a Petrovics Péter, Szilágyi Csaba, Batta Orsolya, Szőke Zita négyes kiváló versenyzéssel lett harmadik. Szőke Zita négy egyéni számának mindegyikében egyéni csúcsot döntött, 50 és 100 méter gyorson erős mezőnyben állt helyt az A-döntőkben, hasonlóan Nikolics Uroshoz. Szabó Tamás az 50 méter mell fináléjában célkitűzését teljesítve 29 másodperc alatti idővel zárt, immár 13 éve kihagyhatatlan az országos bajnokságok döntőiből.

Süli Ákos egymaga négy számban is B-döntőbe jutott, az 50, 100, 200 méter mell hármasán kívül zárásként 50 méter háton óriási egyéni csúcsot teljesített. Petrovics Péter 50 és 100 méter háton, Pertich Zsombor 100 méter mellen, Zaka Maja 200 méter mellen úszhatott B-döntőt. Kiemelendő még a 4×100-as női vegyesváltó (Forján Anna, Zaka Maja, Batta Orsolya, Kerecsen Gerle) 9. helye, kevés hiányzott a délelőtti előfutamban az A-döntőbe kerüléshez.

 

Teljes eredmények ide kattintva érhetőek el.

 

Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Írta -