Utánpótlás úszás

Elképesztő szám: 104 éremmel zártuk a szentesi versenyt!

Elképesztő szám: 104 éremmel zártuk a szentesi versenyt!

Brutális mennyiségű dobogós helyezéssel tértek haza versenyzőink a XXIII. Óvodától az Olimpiáig Úszóversenyről.

 

Május 18-án és 19-én rendezte a Szentes Városi Úszóklub a XXIII. Óvodától az Olimpiáig Úszóversenyt. A Rébeli-Szabó József Sportuszodában megrendezett viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.

Bán Sándor, Paku Zoltán és Sibalin Dávid tanítványai 24 számban ugrottak medencébe, és amellett, hogy a megmérettetés jó felkészülési alapként szolgált a közelgő utánpótlás országos bajnokságokra, egészen elképesztő mennyiségű dobogós helyet “termeltek”. A második nap végére a számláló 104 (!) éremnél, köztük 51 aranynál, 34 ezüstnél és 19 bronznál állt meg, ami a sors furcsa fintoraként az összesített ponttáblázaton “mindössze” a második helyhez volt elég, hisz az egyébként 27 medáliával kevesebbet gyűjtő, több versenyzővel induló vendéglátó klub több 4-8. pozícióval zárt. A Csongrád megyei klubok közül a Hód Úszó SE a 9., a szintén szentesi Four Diamonds SE a 20., a Szegedi Úszó Egylet a 27., míg a Csongrádi Poseidon ÚKSE a 28. lett.

A NICS-HSÚVC legeredményesebbje a hatból hat számot megnyerő Szőke Zita volt. Jár a gratuláció kicsiktől nagyokig mindenkinek!

Részletes jegyzőkönyv a linkre kattintva érhető el.

Fotók: Magné Varró Renáta/NICS-HSÚVC

Írta -
Megszakítás